Kunsttryk

Som ved mine originale værker er der også historiefortælling i hvert enkelt tryk. Med udgangspunkt i det billede, som jeg broderer i,  trækker jeg bogstavelig talt tråde op til vores tid med en betragtning over nutiden sat ind i historiens gang. Min collageteknik med de mange lag på lag symboliserer tidens lag. Vi her i 2019 er blot endnu et historisk lag, som er ved at blive til dannet oven på de lag, som vores forfædre skabte. Du kan læse mere herom ved hvert tryk.

Alle mine kunsttryk er giclée-tryk.
Giclée-tryk er et højkvalitetstryk med pigmenterede og langtidsholdbare farver, der har optimal gengivelse af det detaljerede broderi med nuancer. Giclée-tryk er en eksklusiv trykketeknik.

Alle tryk er signerede og nummererede.
Trykkene sælges indrammede. Et tryk uden ramme koster 1200 kr. Forsendelse sker uden ramme. Jeg sender med DAO og prisen for forsendelse er 50 kr, som lægges oveni i prisen for trykket.


Happy Wife, Happy Life

Fotografiet af bilen og de to kvinder er fra 1960’erne. Den klassiske og skønne Volvo Amazon har fået flammer og liv, så den skiller sig ud fra det oprindelige ‘ordentlige’ foto. Broderiet er inspireret af det amerikanske slogan “Happy Wife, Happy Life”: Er hustruen glad og tilfreds, bliver ægtemanden det også. Her er kvinderne glade og tilfredse, for de må shoppe-amok, og manden har den fede bil.

Som alle mine broderi-collager er denne også bygget op lag-på-lag. Lagene symboliserer historiens mange lag, som vi hviler/står på. Det øverste lag er mit broderi, som symboliserer det historiske lag, vi er en del af. Mellem lagene på denne collage er der håndskrifter fra en gammel notesbog også fra 60’erne. Jeg holder meget af håndens arbejde og elsker gamle sirlige håndskrifter.

Nummereret og signeret giclée-tryk i str. 40 x 50 cm. Trykket sælges indrammet i enten sortmalet træ, hvidmalet træ eller eg.

Pris: 1300 kr


The Day Angela came to Town to Give Away LOVE

Fotografiet er fra 1953 og er taget i det tidligere Øst Berlin. Oprindeligt står folk i kø efter appelsiner, som var luksus. I min fortælling står menneske i kø efter kærlighed og omsorg, og englen Angela deler ud. I dag ville man aldrig stå i kø for appelsiner. Man smider måske endda appelsiner ud, fordi man har købt for mange, og de er blevet dårlige. Inspirationen til kærlighed og omsorg er hentet i vores nutid præget af individualisme.

Som alle mine broderi-collager er denne også bygget op lag-på-lag. Lagene symboliserer historiens mange lag, som vi hviler/står på. Det øverste lag er mit broderi, som symboliserer det historiske lag, vi er en del af. Mellem lagene på denne collage er der håndskrifter fra konfirmationstelegrammer fra 40’erne. Jeg holder meget af håndens arbejde og elsker gamle sirlige håndskrifter.

Nummereret og signeret giclée-tryk i str. 40 x 50 cm. Trykket sælges indrammet i matchende lyserød ramme.

Pris: 1600 kr


The Committee had a Big Surprise

Fotografiet er fra 1952, hvor en velkomstkomité med offentlige personer tager imod kongeligt besøg. De broderede rygmærker med statements fra 50’erne op til nu, giver beskueren en viden om velkomstkomitéen, som de kongelige endnu ikke kender, fordi de kun ser komiteen forfra. Playboy-bonny’en er en maskulin modvægt til det meget stærke #meetoo.

KUN FÅ TRYK TILBAGE!
Nummereret og signeret giclée-tryk i str. 40 x 50 cm. Trykket sælges indrammet i enten sortmalet træ, hvidmalet træ eller rå eg.

Pris: 1300 kr


Decadence and Decay made Tabby Happy

Nummereret og signeret giclée-tryk i str. 40 x 50 cm. Trykket sælges indrammet i sortmalet træ.

Pris: 1300 kr


Was it Vandalism, that Jolene had a Colorful Day?

Broderet graffiti på en bilreklame fra 1952. Reklamen emmer af Great Britain og engelsk herskabelighed med en flot vogn, et adeligt gods, en nydelig kvinde samt et stort haveanlæg med statuer. Via broderet graffiti trækker jeg bogstaveligtalt tråde op til nutidens England med forskellige statements fra 50’erne op til 00’erne: Læderjakkerne, Punkbevægelsen, Anarkisme og endelig #Brexit. Titlen diskuterer, om graffiti egentlig er hærværk?Nummereret og signeret giclée-tryk i str. 50 x 70 cm. Trykket sælges indrammet i enten sortmalet træ, hvidmalet træ eller rå eg.

Pris: 1800 kr


Ernest and Patricia couldn’t Find a Peaceful Place

Broderi-collagen er med udgangspunkt i grønne udklip fra et haveblad sat op med akrylmalede bogsider. Tanken er at fortsætte det grønne fotografi over i et broderi. Golfspillerne er fra et blad årgang 1952. Jeg er inspireret af gamle korsstingssbilleder, som jeg husker fra væggene hos mine bedsteforældre. De havde billeder på væggen lavet med korssting. Det har været umoderne længe, men her tager jeg det op igen sammen med papir.

Min fortælling i collagen er inspireret af klimadebatten med fokus på flytrafik, men også det sørgelige fakta at mennesket fylder mere og mere, så den vilde natur ikke har plads. Ernest and Patricia søger tosomhed, men det er umuligt at finde en grøn plet uden der har været menneskelig indblanding.

Nummereret og signeret giclée-tryk i str. 50 x 60 cm. Trykket sælges indrammet i grøn – matchende den grønne baggrund.

Pris: 1900 kr


Judith just Loved Wool and Tattoos

Nummereret og signeret giclée-tryk i str. 40 x 50 cm. Trykket sælges indrammet i enten sortmalet træ, hvidmalet træ eller rå eg.

Pris: 1300 kr


When Ruths  Beauty became Vintage

Broderi-collage inspireret af det klassiske portræt i guldramme. Rammen på originalværket er opbygget af papir og syet fast til portrættet med guldtråd. Titlen henviser til skønhedens forgængelig. Sommerfuglene symboliserer forgængligheden. De ejer en skønhed og lethed, som forsvinder efter en sommer. ‘Vintage’ i titlen er en hentydning til, at alder både er skønt og trendy. Kvinden er gjort nutidig med tatoveringer. Tatoveringerne er inspireret af et hattemønster, jeg så i en film, som foregik i 30’erne.

Nummereret og signeret giclée-tryk i str. 40 x 50 cm. Trykket sælges indrammet i enten sortmalet træ, hvidmalet træ eller rå eg.

Pris: 1300 kr


Susie never came Back from her Last Trip

Nummereret og signeret giclée-tryk i str. 40 x 50 cm. Trykket sælges indrammet i enten sortmalet træ, hvidmalet træ eller rå eg.

Pris: 1300 kr


På vej: The Day Paul Found a Lost HEART
Broderi-collage limet op på slidt bogomslag. Det gamle bogomslag viser bogbinderenshåndværk. Man kan se gazen fra bogryggen, læderet på omslaget og trådene, som har holdt siderne sammen med bogryggen. Bogen er godt slidt og falmet. Den er taget ned af reolen og læst mange gange.
Broderiet er et klassisk korsstingsbroderi inspireret af et mønster til et pudevår fra 1902. Manden til venstre får øje på kvinden gennem det klassiske broderi.

Trykket er under produktion. Rammen får samme farve som originalen matchende baggrunde. Størrelsen blive ca 30 x 40 cm.

Pris: 1200 kr


How did Elsa Disappear

Nummereret og signeret giclée-tryk i str. 40 x 50 cm. Trykket sælges indrammet i enten sortmalet træ, hvidmalet træ eller rå eg.

Pris: 1300 kr