Originale værker

EvaC-Art = Slow-Art

Her finder du mine originale broderi-collager.
Jeg er autodidakt kunsthåndværker med broderi. Jeg broderer i papir med inspiration fra gamle broderibøger, youtube og fri fantasi. For at kunne sy i de gamle udklip limer jeg dem op på akvarelpapir og tegner efterfølgende motivet op. Kompositionen i mine værker balancerer mellem det præcise broderi i en blanding af stingtyper og de skrøbelige udklip eller det tilfældigt afrevne papir præget af glemsel, fugt og insektbid. Med sin kulørte farveskala og stoflige struktur tilfører sytråden et moderne og overraskende modspil til de gamle sort/hvide motiver. Man får lyst til at røre og tjekke, om det virkeligt er broderi, eller om øjet bliver snydt.

Gennem mine billeder fortæller jeg historier eller laver ‘historieforfalskning’. Helt bogstaveligt trækker jeg med broderiet tråde fra fortid til nutid, hvor jeg betragter historiens gang og kommenterer den fra en nutidig vinkel: Moderne graffiti broderet på gamle togvogne, broderede tatoveringer på 50’er kvinder eller grøntsager i hænderne på de kongelige portrætter. En æstetisk sammensmeltning af før og nu formidlet med tråd.

Alt er håndarbejde. 

Hvis du er nysgerrig på et værk, kan du kontakte mig på Messenger, Facebook eller DM på Instagram. Du er også altid velkommen til at skrive en sms på 2926 8740 eller til at komme forbi mit værksted i Silkeborg. 

Alle originale værker er professionelt indrammede med afstandsliste og ARTglass. ARTglass filtrerer 70% af uv-lyset fra og har minimal refleksion. Glasset gengiver derfor værket i meget høj klarhed. Afstandslisten løfter glasset fra værket.

Indrammede værker er svære at sende. Glas og ramme kan tage skade under transporten. Forsendelse kan dog lade sig gøre. Prisen på forsendelse oplyses gerne på forespørgsel. Forsendelse er på eget ansvar.


Needlework is My Therapy

Broderi og papir

Jeg begyndte at brodere under en langtidssygemelding med stress fra mit lærerarbejde. Håndarbejdet gav ro og mening på samme tid. Derfor har jeg holdt fast i broderiet, og det er blevet mit terapirum, som jeg ‘kravler’ ind i om aftenen efter en lang arbejdsdag.

Her er det broderet graffiti på en togvogn anno 1955 med slogans om håndarbejdets fortræffeligheder for sind og sjæl: slow, no rules, love and good vibes

Pris: 5500 kr
Indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Billedet måler inkl. ramme: x   cm. Selve værket måler  x  cm.


Tanja Gave the Best Service and the Best Chat

Broderi og papir. Værket hænger hos Designer Zoo på Vesterbrogade 137, 1620 København V

Service kan være en mangelvare, synes jeg. Alt for ofte henvises man til self-service på nettet. Jeg holder af god personlig betjening, hvor ekspedienten giver sig tid og viser oprigtig interesse i at hjælpe. Og så er en small-talk da altid hyggelig.

Pris: 6500 kr
Værket er indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Værk inklusiv ramme måler  x  cm. Selve værket måler  x  cm.


Slow Journey

Broderi og papir. Værket hænger hos NR4, Jægergårdsgade i Århus C.

Det har været en ‘slow journey’ at sy denne luftballon. Den er broderet med shattersting. Det tager langt tid at ‘male’ en hel luftballon med denne stingtype, men trods omstændelighed og besværlige sting, er det lykkedes!
At rejse må også gerne være en langsom begivenhed, hvor man får tid til at opleve, indsnuse og være i nuet.

Pris: 6500 kr
Indrammet med lysegrøn træsramme, afstandsliste og ART-glass. Mål inklusiv ramme: 51 x 39 cm. Selve værket: 41 x 29 cm.


True Colors V

Broderi og papir
Værket hænger hos Designer Zoo, Vesterbrogade 137, 1620 København V.

Vandbuk fundet i naturbog fra 1909, som lover virkelige billeder af dyr, som aldrig set før. Farverig vandbuk i grøn fauna med turkis pels og lyserøde hove.

6500 kr
Værket er indrammet med lyserød træramme, afstandsliste og ART-glass. Værk inklusiv ramme måler 43 x 35 cm. Selve værket måler 33 x 24 cm


The Day Before They Announced the Climate Crisis

Broderi og papir

Vi ved det godt. Klimakrisen er i gang og alt tæller. Vores forbrug skal sænkes. Tøj, bolig og mad sætter store klimaaftryk. Men det er svært sådan lige at ændre forbrugsmønster, når man er vant til bare at købe, hvad man lige mangler. Tænk over dit forbrug – Danmark er et af de lande, som har størst forbrug samt producerer mest affald. 

Pris: 6500 kr
Værket er indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Værk inklusiv ramme: 50 x 42  cm. Selve værket måler 40 x 32  cm.


Mary was a Perfect Decorated Soldier

Broderi og papir

Dansk soldat som for arbejdede for Royal Air Force under 2. Verdenskrig. Udpræget 40’er stil med både frisurer, møbler og udtryk. Hun er dekoreret med artdeco-inspireret korsstingsbroderi.  Inspirationen har jeg hentet i tapeter fra 40’erne.

Pris: SOLGT
Broderi-collagen er indrammet med sort træsramme og ART-glass. Værket måler indrammet 45 x 38 cm, og selve værket: 27 x 35 cm.


Of Course Donald and Linda Won the Dance Contest

Broderi og papir

Sjove frisurer i sjove farver. Sjovt at sy, men mega svært, og det har krævet flere forsøg.

Pris: 3000 kr
Værket er indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Værk inklusiv ramme: 33 x 40  cm. Selve værket måler 23 x 30 cm.


Glemt i skuffer

Broderi og papir

Gamle papirer, bøger, telegrammer med svungen håndskrift og postkort fundet i genbrugser og mellem bunker af papir. Her er broderet ‘japanske kirsebær’ hen over postkortet.   

Pris: 3200 kr
Værket er indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Værk inklusiv ramme: 41 x 32 cm. Selve værket måler 31 x 24 cm.


Every Wednesday They met in the Basement at 7 pm

Broderi, akryl og papir

Et af mine første broderiværker hvor der øves forskellige stingtyper på mændenes jakker. Titlen fortæller, at mændene mødes hver onsdag i syklubben, hvor de broderer. Værket er monteret på blå baggrund malet,  limet og syet sammen.

Pris: 2500 kr
Broderi-collagen er indrammet med sort ramme og baggrund. Værket måler 43 x 53 med ramme. Selve broderi-collagen måler 42 x 32 cm.