Originale værker

Her finder du mine originale broderi-collager. Jeg broderer i gamle billeder og udklip, efter de er limet op på akvarelpapir. Når broderiet er afsluttet, monteres det på en baggrund sammen med akrylfarver, papirklip og andre udklip. Alt er håndarbejde med traditionelle broderisting og papirklip. Hvert værk er en fortælling, hvor titlen er en ledetråd. Udgangspunktet er altid et fotografi eller en tekst, som jeg gør aktuel og nutidig med mit broderi. 

Hvis du er nysgerrig på et værk, kan du kontakte mig på messenger via Facebook eller DM på Instagram. Du er også altid velkommen til at skrive en sms på 2926 8740 eller til at komme forbi mit værksted i Silkeborg. 

Alle værkerne er professionelt indrammede med afstandsliste og ARTglass. ARTglass filtrerer 70% af uv-lyset fra og har minimal refleksion. Glasset gengiver derfor værket i meget høj klarhed. Afstandslisten løfter glasset fra værket.

Indrammede værker er svære at sende. Glas og ramme kan tage skade under transporten. Forsendelse kan dog lade sig gøre. Prisen på forsendelse oplyses gerne på forespørgsel. Forsendelse er på eget ansvar.


Even Grace had Golden Days
 


Only Inside Dolores was Baroque


Mrs. Smith Was So Impressed by her New Son-In-Law

Ovnstegt torskehale med grøntsager. Madbillede fra Familie Journalen 1964. Mrs. Smith er imponeret over sin svigersøn, som er en ørn i køkkenet. Men hvem er hendes svigersøn, og hvem tør være hendes svigersøn? Det er op til beskueren.

Collagen er et tidsbillede på gamle opskrifter og madretter, som vi slet ikke kender i dag og sikkert heller ikke har lyst til at spise.

Pris: 4500

Ramme og baggrund er støvet lys blå. Indrammet måler værket  40 x 34 cm. Selve broderi-collagen måler  23 x 27 cm. Værket findes også som giclée-tryk.


The Day Paul Found a Lost HEART

Broderi-collage limet op på slidt bogomslag. Det gamle bogomslag viser bogbinderens håndværk. Man kan se gazen fra bogryggen, læderet på omslaget og trådene, som har holdt siderne sammen med bogryggen. Bogen er godt slidt og falmet. Den er taget ned af reolen og læst mange gange.

Broderiet er et klassisk korsstingsbroderi inspireret af et mønster til et pudevår fra 1902. Manden til venstre får øje på kvinden gennem det klassiske broderi.

Pris: 4500 kr

Ramme og baggrund er støvet, lys grøn. Værket måler indrammet 39 x 35 cm, mens selve broderi-collagen måler 22 x 25,5 cm. Værket findes også som giclée-tryk.


A Heart Needs Care from Insects

Broderi-collage på artikel fra 50’erne om et nyt fantastisk røntgenapparat, som kan gennemlyse børns hjerter og vise eventuelle hjertesygdomme. Min fortælling er, at ‘syge’ hjerter anno 2019 mangler ro, omsorg og kærlighed og skal passes på samme måde, som insekter og træer bestøver og passer frugten på grenen. Derfor er hjertet broderet op som frugt på en æblegren med svirrende, bestøvende insekter flyvende omkring.

Pris: 5500 kr

Farve på baggrund og ramme er sort. Værket måler med ramme 49 x 60 cm. Selve broderi-collagen måler 37 x 48 cm.


When Ruth’s Beauty became Vintage

Broderi-collage inspireret af det klassiske portræt i guldramme. Rammen er opbygget af papir og syet fast til portrættet med guldtråd. Titlen og sommerfuglene henviser til skønhedens forgængelighed. Sommerfugle har en skønhed og lethed, som forsvinder efter en sommer. ‘Vintage’ i titlen er en hentydning til, at alder både kan være skønt og trendy. Kvinden er gjort nutidig med tatoveringer. Tatoveringerne er inspireret af et hattemønster  fra 30’erne.

Pris: 5500 kr

Værket måler indrammet 48 x 42 x 5 cm. Billedet er dybt. Selve broderi-collagen måler 33 x 30 x 3 cm. Værket findes som giclée-tryk.


Susie Never Came Back from Her Last Trip

Hvorfor kom Susie ikke tilbage? Forsvandt hun i naturens skønhed? Er hun i en sky af afblomstrede mælkebøtter? Eller er hun forsvundet i sit ægteskab?

Broderi på rød collagebaggrund. Broderiet har udgangspunkt i kvindens hvide kjole fundet i et blad fra 1952. Fuglen symboliserer naturen og friheden.

Pris: 4500 kr

Værket hænger hos Designer Zoo på Vesterbrogade i København. Værket findes som giclée-tryk.


Ernest and Patricia couldn’t Find a Peaceful Place

Med udgangspunkt i grønne udklip sat op med bogsider tager broderiet sin begyndelse inspireret af gamle korsstingsbilleder. Disse billeder har været umoderne længe, men får her nyt liv sat sammen med papir. Fortællingen er inspireret af klimadebatten med fokus på flytrafik og det fakta, at mennesket fylder mere og mere, så den vilde natur ikke har plads. Ernest and Patricia søger tosomhed, men det er umuligt at finde en grøn plet uden menneskelig indblanding.

Pris: 6000 kr

Værket er indrammet med bladgrøn baggrund og ramme. Værket måler 49 x 59 cm indrammet. Selve collagen måler 38 x 48 cm. Værket findes som giclée-tryk.


Every Wednesday They met in the Basement at 7 pm

Et af mine første broderiværker hvor der øves forskellige stingtyper på mændenes jakker. Titlen fortæller, at mændene mødes hver onsdag i syklubben, hvor de broderer. Værket er monteret på blå baggrund malet,  limet og syet sammen.

Pris: 4500 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort ramme og baggrund. Værket måler 43 x 53 med ramme. Selve broderi-collagen måler 42 x 32 cm.


How many Followers do You Have?

To militærfolk bliver blødt op med korssting og blomster,  og der leges med ordet ‘followers’: Militæret har brug for ‘følgere’ til at erobre. I vores tid har influencers brug for ‘følgere’ til at erobre opmærksomhed.

Broderiet er monteret på bogomslag med akrylfarve.

Pris: 3500 kr

Værket måler 30 x 37 cm indrammet, selve broderi-collagen måler 24 x 31 cm.


Anne was Tickling Peter’s Thoughts

Broderi-collage på lakeret collagebaggrund af gule udklip fra helt nye blade. Det giver en skarp kontrast til kvinden i s/h broderet op med tatoveringer, bh og tøj. Kvinden er monteret i brudstykker som et billede på Peters tanker og drømme.

Pris: 4000 kr

Indrammet i hvid passepartout med sort træramme. Værket måler indrammet 50 x 41 cm. Selve broderi-collagen måler 35 x 26 cm.


The Definition of Insanity III

Collage med papirklip og akrylfarve. De snørklede huse med trapper og gange symboliserer humør og hjerne på melankolske dage, hvor det kan være svært at finde overskuddet.

Pris: FØR 3500 kr – NU 2000 kr

Værket måler indrammet 52 x 42 cm. Selve collagen måler 41 x 31 cm


Happy Wife, Happy Life

Fotografi fra 1960’erne. Broderiet er inspireret af det amerikanske slogan “Happy Wife, Happy Life”: Er hustruen glad og tilfreds, bliver ægtemanden det også. Kvinderne shopper, og manden har den fede bil.

Broderi-collagen er bygget op lag-på-lag. Lagene symboliserer historiens mange lag, som vi hviler på. Det øverste lag er broderi. I lagene på collagen er der håndskrifter fra gamle notesbøger. Gamle håndskrifter er ofte smukke og sirlige og emmer at tid.

Pris: 5000 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort træsramme. Værket måler indrammet 49 x 39 cm, og selve broderi-collagen måler 41 x 31 cm.


Royal Animals

Collage med papirklip og akrylfarve. Farveholdningen er rød og grøn. Der er udsmykkede og sammensatte dyr sat ind på kvindens skulder  samt i håret.

Pris: FØR: 4000 kr – NU: 1500 kr

Værket er indrammet med almindeligt glas, sort træramme og afstandsliste.  Indrammet måler værket 65 x 56 cm. Uden ramme måler collagen 50 x 42 cm.


That Day Sophia had some Creepy Thoughts – it felt Nice

Collage med papirklip.

Collagen er vist indrammet, men sælges også uindrammet.

Pris for uindrammet collage: 750 kr.