Originale værker

Her finder du mine originale broderi-collager. Jeg broderer i gamle billeder og udklip, efter de er limet op på akvarelpapir. Når broderiet er afsluttet, monteres det på en baggrund sammen med akrylfarver, papirklip og andre udklip. At arbejde i lag-på-lag gør det teknisk muligt at sy i papiret. Alt er håndarbejde med traditionelle broderisting og papirklip. Hvert værk er en fortælling, hvor titlen er en ledetråd. Udgangspunktet er altid et fotografi eller en tekst, som jeg gør aktuel og nutidig med mit broderi. 

Hvis du er nysgerrig på et værk, kan du kontakte mig på messenger via Facebook eller DM på Instagram. Du er også altid velkommen til at skrive en sms på 2926 8740 eller til at komme forbi mit værksted i Silkeborg. 

Alle værkerne er professionelt indrammede med afstandsliste og ARTglass. ARTglass filtrerer 70% af uv-lyset fra og har minimal refleksion. Glasset gengiver derfor værket i meget høj klarhed. Afstandslisten løfter glasset fra værket.

Indrammede værker er svære at sende. Glas og ramme kan tage skade under transporten. Forsendelse kan dog lade sig gøre. Prisen på forsendelse oplyses gerne på forespørgsel. Forsendelse er på eget ansvar.


Kate had Four Eyes but Only One Soul

Broderi og papir

Fotografi fra 1960’erne. Broderiet er et geometrisk øjet sat op i en afstemt farvesammensætning. Det afrevne og tilfældigt klippede papir er sat op som modspil til det meget præcise og stramme broderi. Broderi-collagen er bygget op lag-på-lag.

Titlen henviser til at sjælen ses i øjet.

Pris: 4000 kr

Broderi-collagen er indrammet med egetræsramme og afstandsliste. Værket måler indrammet 36 x 30 cm, og selve broderi-collagen måler 27 x 20 cm.


Nora was a  Likely Choice

Billedet hænger ved 1+1 Textil og Design i Aarhus.

Broderi og papir

Geometrisk broderi på gammel modereportage for brudekjole start 60’erne.

Det broderede mønster er farveafstemt og sat op med skarpe kanter på det sort/hvide foto. Jeg har bevaret papirets ujævnhed og slidte kanter som modspil til det præcise og detaljerede broderi. Papirets skrøbelighed fornemmes.

Værket er indrammet med sort træsramme.

Pris: 3000 kr

Værket måler indrammet ca  cm. Selve brodericollagen måler  cm. Billedet findes også som tryk.


When my Thoughts are Gentle

Broderi- og papircollage

Mine tanker kan gå mange veje. Nogle dage er de negative, hvilket har indvirken på humøret. Men der findes også dage, hvor tankerne er flyvende, lette og milde, og det er dette værk et billede på: Milde og lette tanker i douce farver afbildet med bløde former.

Broderiet er lange, frie string, som lægger sig tæt op ad hinanden, så de bliver til en tekstilflade sat op på det mørke og skrøbelige papir.

Selve værket måler 28 x 23 cm. Farverne er orange, lyserød, let pink og svag gul. Værket er indrammet i hvid ramme med ART-glass. Hele værket måler 32 x 37 cm.

Pris: 3500 kr


Even Grace had Golden Days

Broderi,  akryl og papir

Værket er mest æstetik. Collagen har ligget længe i en bunke på skrivebordet, men så en dag besluttede jeg mig for, at nu skulle det afsluttes med broderi i gyldne farver. Broderiet er inspireret af et gammelt brokademønster med blomster og blade. Og faktisk fik jeg ‘ryddet op’ i en masse gyldne garnrester. Jeg smider helst ikke garnrester ud.

Titlen henviser til, at efter de dårlige dage kommer de gode.

Pris: 4500 kr

Ramme og baggrund er støvet sennepsgul. Indrammet måler værket  61 x 50 cm. Selve broderi-collagen måler 38 x 49 cm. Værket er på vej som giclée-tryk i egetræsramme og sort træramme.


Johnny and Lucy Had a Colorful Marriage

Billedet hænger ved Designer Zoo i København.

Broderi og papir

Jive er den nye smarte dans i 1946. Billedet er fundet i et blad fra 1946. Jeg faldt for vinklen og bevægelsen i billedet sat sammen med ansigterne og dansernes tøj. Der ses tydeligt oven på en verdenskrig.

De broderede firkanter er grafiske og farverige og giver rytme og bevægelse til fotografiet. Jeg har bevaret papirets afrevne kanter og misfarvninger,  så papirets og billedets skrøbelighed fornemmes.

Værket er indrammet med egetræsramme.

Pris: 3500 kr

Værket måler indrammet ca 38 x 31 cm. Selve brodericollagen måler ca 32 x 24 cm. Billedet findes som giclée-tryk.


Ryan and His Team Saved the Town

Værket hænger ved Nr4 på Jægergårdsgade 51, Aarhus

Broderi og papir

Værket tager sin begyndelse i et fotografi taget på hjørnet af Krystalgade i Rønne 1945, hvor to russiske soldater følges med en frihedskæmper. Et vigtigt fotografi i dansk historie.

Vores tids frihedskæmpere og soldater kunne være vegetarerne, som kæmper for et bedre klima ved at opfordre til at spise grøntsager i stedet for kød.

Værket er indrammet med egetræsramme.

Pris: 3500 kr

Værket måler indrammet ca 36 x 41 cm. Selve brodericollagen måler 26 x 31 cm. Billedet findes også som giclée-tryk med enten egetræsramme eller sort træramme.


When Ruth’s Beauty became Vintage

Broderi og papir

Broderi-collage inspireret af det klassiske portræt i guldramme. Rammen er opbygget af papir og syet fast til portrættet med guldtråd. Titlen og sommerfuglene henviser til skønhedens forgængelighed. Sommerfugle har en skønhed og lethed, som forsvinder efter en sommer. ‘Vintage’ i titlen er en hentydning til, at alder både kan være skønt og trendy. Kvinden er gjort nutidig med tatoveringer. Tatoveringerne er inspireret af et hattemønster  fra 30’erne.

Pris: 5500 kr

Værket måler indrammet 48 x 42 x 5 cm. Billedet er dybt. Selve broderi-collagen måler 33 x 30 x 3 cm. Værket findes som giclée-tryk.


Ernest and Patricia couldn’t Find a Peaceful Place

Broderi, akryl og papir

Med udgangspunkt i grønne udklip sat op med bogsider tager broderiet sin begyndelse inspireret af gamle korsstingsbilleder. Disse billeder har været umoderne længe, men får her nyt liv sat sammen med papir. Fortællingen er inspireret af klimadebatten med fokus på flytrafik og det fakta, at mennesket fylder mere og mere, så den vilde natur ikke har plads. Ernest and Patricia søger tosomhed, men det er umuligt at finde en grøn plet uden menneskelig indblanding.

Pris: 6000 kr

Værket er indrammet med bladgrøn baggrund og ramme. Værket måler 49 x 59 cm indrammet. Selve collagen måler 38 x 48 cm. Værket findes som giclée-tryk.


The Day Paul Found a Lost HEART

Broderi og papir

Kvinden er fri som fuglen. Manden til venstre får øje på kvinden gennem broderiet, og han taber sit hjerte til hende. Broderiet er et klassisk korsstingsbroderi til pudevår hentet i et blad om håndarbejde fra 1902.

Den sirlige brodericollage er limet op på et slidt bogomslag. Den slidte gaze og de løse tråde giver modspil til det præcise broderi. Samtidig vidner bogryggen med gaze og løse tråde om bogbinderhåndværket.

Alt broderi og papirarbejde er håndarbejde. Det tager tid at brodere, men jeg elsker langsomhed og fordybelse. EvaC-Art = SLOW-Art

Pris: 3000 kr

Ramme og baggrund er støvet, lys grøn. Værket måler indrammet 39 x 35 cm, mens selve broderi-collagen måler 22 x 25,5 cm. Værket findes også som giclée-tryk.


Happy Wife, Happy Life

Billedet hænger ved Designer Zoo i København.

Broderi, akryl og papir

Fotografi fra 1960’erne. Broderiet er inspireret af det amerikanske slogan “Happy Wife, Happy Life”: Er hustruen glad og tilfreds, bliver ægtemanden det også. Kvinderne shopper, og manden har den fede bil.

Broderi-collagen er bygget op lag-på-lag. Lagene symboliserer historiens mange lag, som vi hviler på. Det øverste lag er broderi. I lagene på collagen er der håndskrifter fra gamle notesbøger. Gamle håndskrifter er ofte smukke og sirlige og emmer at tid.

Pris: 4500 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort træsramme. Værket måler indrammet 49 x 39 cm, og selve broderi-collagen måler 41 x 31 cm.


Every Wednesday They met in the Basement at 7 pm

Broderi, akryl og papir

Et af mine første broderiværker hvor der øves forskellige stingtyper på mændenes jakker. Titlen fortæller, at mændene mødes hver onsdag i syklubben, hvor de broderer. Værket er monteret på blå baggrund malet,  limet og syet sammen.

Pris: 3500 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort ramme og baggrund. Værket måler 43 x 53 med ramme. Selve broderi-collagen måler 42 x 32 cm.


A Heart Needs Care from Insects

Broderi, akryl og papir

Broderi-collage på artikel fra 50’erne om et nyt fantastisk røntgenapparat, som kan gennemlyse børns hjerter og vise eventuelle hjertesygdomme. Min fortælling er, at ‘syge’ hjerter anno 2019 mangler ro, omsorg og kærlighed og skal passes på samme måde, som insekter og træer bestøver og passer frugten på grenen. Derfor er hjertet broderet op som frugt på en æblegren med svirrende, bestøvende insekter flyvende omkring.

Pris: 5000 kr

Farve på baggrund og ramme er sort. Værket måler med ramme 49 x 60 cm. Selve broderi-collagen måler 37 x 48 cm.


Only Inside Dolores was Baroque

Broderi og papir

Dolores’ barokinspirerede æggestokke og livmoder står i kontrast til det stramme Dior-look anno 1954. Bag al kvindelig facade gemmer sig livgivende, smukke æggestokke og livmoder her med et barokt tvist af blomster og insekter.

Æggestokkene er et mix af broderi og papirklip. Papirsblomsterne er først limet på, og derefter er stingene sat. Der er broderet med naturfarvet bomuldsgarn, så farverne er støvede. Stingene er primær korssting og franske knuder.

SOLGT

Ramme og baggrund er støvet lyserød – samme farve som æggelederne. Indrammet måler værket  48 x 55 cm. Selve brodericollagen måler 44 x 36 cm.


Mrs. Smith Was So Impressed by her New Son-In-Law

Broderi og papir

Ovnstegt torskehale med grøntsager. Madbillede fra Familie Journalen 1964. Mrs. Smith er imponeret over sin svigersøn, som er en ørn i køkkenet. Men hvem er hendes svigersøn, og hvem tør være hendes svigersøn? Det er op til beskueren.

Collagen er et tidsbillede på gamle opskrifter og madretter, som vi slet ikke kender i dag og sikkert heller ikke har lyst til at spise.

Pris: 3000

Ramme og baggrund er støvet lys blå. Indrammet måler værket  40 x 34 cm. Selve broderi-collagen måler  23 x 27 cm. Værket findes også som giclée-tryk.


Anne was Tickling Peter’s Thoughts

Broderi og papir

Broderi-collage på lakeret collagebaggrund af gule udklip fra helt nye blade. Det giver en skarp kontrast til kvinden i s/h broderet op med tatoveringer, bh og tøj. Kvinden er monteret i brudstykker som et billede på Peters tanker og drømme.

SOLGT

Indrammet i hvid passepartout med sort træramme. Værket måler indrammet 50 x 41 cm. Selve broderi-collagen måler 35 x 26 cm.


The Definition of Insanity III

Papir og akryl

Collage med papirklip og akrylfarve. De snørklede huse med trapper og gange symboliserer humør og hjerne på melankolske dage, hvor det kan være svært at finde overskuddet.

SOLGT

Værket måler indrammet 52 x 42 cm. Selve collagen måler 41 x 31 cm


How many Followers do You Have?

Broderi, akryl og papir

To militærfolk bliver blødt op med korssting og blomster,  og der leges med ordet ‘followers’: Militæret har brug for ‘følgere’ til at erobre. I vores tid har influencers brug for ‘følgere’ til at erobre opmærksomhed.

Broderiet er monteret på bogomslag med akrylfarve.

Pris: 2500 kr

Værket måler 30 x 37 cm indrammet, selve broderi-collagen måler 24 x 31 cm.


Royal Animals

Papir og akryl

Collage med papirklip og akrylfarve. Farveholdningen er rød og grøn. Der er udsmykkede og sammensatte dyr sat ind på kvindens skulder  samt i håret.

Pris: FØR: 4000 kr – NU: 1500 kr

Værket er indrammet med almindeligt glas, sort træramme og afstandsliste.  Indrammet måler værket 65 x 56 cm. Uden ramme måler collagen 50 x 42 cm.