Originale værker

Her finder du mine originale broderi-collager. Jeg broderer i gamle udklip fra typisk 40’erne og 50’erne. Først når broderiet er afsluttet, monteres det på en baggrund. Arbejdet i lag-på-lag gør det teknisk muligt at sy i papiret. Hvert værk er en fortælling, hvor titlen er en ledetråd. Udgangspunktet er altid et fotografi eller en tekst, som jeg gør aktuel og nutidig med mit broderi. Alt er håndarbejde. Broderi tager tid, og det er fantastisk.
EvaC-Art = SLOW Art

Hvis du er nysgerrig på et værk, kan du kontakte mig på Messenger, Facebook eller DM på Instagram. Du er også altid velkommen til at skrive en sms på 2926 8740 eller til at komme forbi mit værksted i Silkeborg. 

Alle origianale værker er professionelt indrammede med afstandsliste og ARTglass. ARTglass filtrerer 70% af uv-lyset fra og har minimal refleksion. Glasset gengiver derfor værket i meget høj klarhed. Afstandslisten løfter glasset fra værket.

Indrammede værker er svære at sende. Glas og ramme kan tage skade under transporten. Forsendelse kan dog lade sig gøre. Prisen på forsendelse oplyses gerne på forespørgsel. Forsendelse er på eget ansvar.


Vi kan ikke slås ihjel II

Broderi og papir – værk på vej

Bombet etageejendom under 2. Verdenskrig. Fotografiet trækker lige linje til krigen i Ukraine og alle de billeder, man dagligt ser i nyhederne med udbrændte beboelsesejendomme. Endnu en gentagelse af kriges rædsler.

Mælkebøtten er stærk og kan kæmpe sig frem og skabe liv gennem asfalt, fliserevner og beton. Mælkebøtten er rebelsk, og jeg elsker den.

Pris: 6000 kr
Indrammes med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Billedet måler inkl. ramme: 50 x 41  cm. Selve værket måler 33 x 42 cm.


The Day before They Announced The Climate Crisis

Broderi, akryl og papir

Vi ved det godt. Klimakrisen er i gang og alt tæller. Vores forbrug skal sænkes. Tøj, bolig og mad sætter store klimaaftryk. Men det er svært sådan bare lige at ændre forbrugsmønster, når man er vant til bare at købe, hvad man lige mangler. Tænk over dit forbrug – Danmark er et af de lande som har størst forbrug samt producerer allermest affald.

Pris: 6000 kr

Værket bliver indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Værk inklusiv ramme: 51 x 42 cm. Selve værket måler 40 x 31 cm.


Glemt i skuffer

Broderi og papir

Gamle papirer, bøger, telegrammer med svungen håndskrift og postkort fundet i genbrugser og mellem bunker af papir. Her er broderet ‘japanske kirsebær’ hen over postkortet.   

Pris: 3000 kr

Værket er indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Værk inklusiv ramme:  x  cm. Selve værket måler  x  cm.


Mary was a Perfect Decorated Soldier

Broderi og papir

Dansk soldat som for arbejdede for Royal Air Force under 2. Verdenskrig. Udpræget 40’er stil med både frisurer, møbler og udtryk. Hun er dekoreret med artdeco-inspireret korsstingsbroderi.  Inspirationen har jeg hentet i tapeter fra 40’erne.

Pris: 4500 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort træsramme, afstandsliste  samt ART-glass. Værket måler indrammet 45 x 38 cm, og selve broderi-collagen måler 27 x 35 cm.


True Colors III

Broderi og papir

Broderi på s/h-foto af jaguar fundet i en naturbog fra 1909, som lover virkelige billeder af dyr, som aldrig set før. Aristokratisk jaguar – her klædt i nuancer af lilla og grøn.

Pris: 5000 kr – reserveret

Broderi-collagen indrammes i egetræsramme med afstandsliste samt ART-glass. Værket måler indrammet 34 x 43 cm, og selve broderi-collagen måler 33 x 24  cm.


On a Cloudy Day They Found A Miracle

Broderi og papir.

Bombet etageejendom under 2. Verdenskrig. Fotografiet trækker lige linjer til krigen i Ukraine og alle de billeder, man dagligt ser i nyhederne med udbrændte beboelsesejendomme. Endnu en gentagelse af kriges rædsler.

Midt i moradset blomstrer en valmue hentet fra 1. Verdenskrig. Valmuen er symbol på skyttegravskrigen, hvor valmuen var den eneste blomst, som formåede at blomstre i den opkørte, udbombede og smadrede jord. Soldaterne fortalte om røde valmuemarker ude ved skyttegravene.

Pris: 4500 kr
Indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass.


Ernest and Patricia Couldn’t Find a Peaceful Place

Broderi og papir – Værket hænger hos Designer Zoo, Vesterbrogade, København

Broderi, akryl og papir

Med udgangspunkt i grønne udklip sat op med bogsider tager broderiet sin begyndelse inspireret af gamle korsstingsbilleder. Disse billeder har været umoderne længe, men får her nyt liv sat sammen med papir. Fortællingen er inspireret af klimadebatten med fokus på flytrafik og det fakta, at mennesket fylder mere og mere, så den vilde natur ikke har plads. Ernest and Patricia søger tosomhed, men det er umuligt at finde en grøn plet uden menneskelig indblanding.

Pris: 5000 kr

Værket er indrammet med bladgrøn baggrund og ramme. Værket måler 49 x 59 cm indrammet. Selve collagen måler 38 x 48 cm. Værket findes som giclée-tryk.


Every Wednesday They met in the Basement at 7 pm

Broderi, akryl og papir

Et af mine første broderiværker hvor der øves forskellige stingtyper på mændenes jakker. Titlen fortæller, at mændene mødes hver onsdag i syklubben, hvor de broderer. Værket er monteret på blå baggrund malet,  limet og syet sammen.

Pris: 3500 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort ramme og baggrund. Værket måler 43 x 53 med ramme. Selve broderi-collagen måler 42 x 32 cm.


When my Thoughts are Gentle

Broderi- og papircollage. Hænger hos Designer Zoo, Vesterbrogade i København.

Mine tanker kan gå mange veje. Nogle dage er de negative, hvilket har indvirken på humøret. Men der findes også dage, hvor tankerne er flyvende, lette og milde, og det er dette værk et billede på: Milde og lette tanker i douce farver afbildet med bløde former.

Broderiet er lange, frie string, som lægger sig tæt op ad hinanden, så de bliver til en tekstilflade sat op på det mørke og skrøbelige papir.

Selve værket måler 28 x 23 cm. Farverne er orange, lyserød, let pink og svag gul. Værket er indrammet i hvid ramme med ART-glass. Hele værket måler 32 x 37 cm.

Pris: 4000 kr


Vegan Preachers

Broderi, akryl og papir

Dronning Elsabeth II’s rigsæble og scepter er udskiftet med grønkål, og Prins Philip holder gulerødderne. Parret abonnerer selvfølgelig på den ugentlige grøntsagskasse.

Frugt og grønt er sjovt og udfordrende at brodere. Det kræver mange forskellige stingtyper og overvejelser over antal tråde og farver.

Pris: Reserveret

Værket bliver indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Værk inklusiv ramme: 50 x 43 cm. Selve værket måler 40 x 33 cm.


Royal Animals

Papir og akryl

Collage med papirklip og akrylfarve. Farveholdningen er rød og grøn. Der er udsmykkede og sammensatte dyr sat ind på kvindens skulder  samt i håret.

Pris: FØR: 3000 kr – NU: 1000 kr

Værket er indrammet med almindeligt glas, sort træramme og afstandsliste.  Indrammet måler værket 65 x 56 cm. Uden ramme måler collagen 50 x 42 cm.