Originale værker

Her finder du mine originale broderi-collager. Jeg broderer i gamle udklip fra typisk 40’erne og 50’erne. Først når broderiet er afsluttet, monteres det på en baggrund. Arbejdet i lag-på-lag gør det teknisk muligt at sy i papiret. Hvert værk er en fortælling, hvor titlen er en ledetråd. Udgangspunktet er altid et fotografi eller en tekst, som jeg gør aktuel og nutidig med mit broderi. Alt er håndarbejde. Broderi tager tid, og det er fantastisk.
EvaC-Art = SLOW Art

Hvis du er nysgerrig på et værk, kan du kontakte mig på Messenger, Facebook eller DM på Instagram. Du er også altid velkommen til at skrive en sms på 2926 8740 eller til at komme forbi mit værksted i Silkeborg. 

Alle origianale værker er professionelt indrammede med afstandsliste og ARTglass. ARTglass filtrerer 70% af uv-lyset fra og har minimal refleksion. Glasset gengiver derfor værket i meget høj klarhed. Afstandslisten løfter glasset fra værket.

Indrammede værker er svære at sende. Glas og ramme kan tage skade under transporten. Forsendelse kan dog lade sig gøre. Prisen på forsendelse oplyses gerne på forespørgsel. Forsendelse er på eget ansvar.


The New Dress had No Importance to Margot

Broderi, akryl og papir

Æstetisk grøn fortælling om skønheden i blomster, blade og insekter, som jeg ofte kopierer over i broderimønstre.

Pris: 4000 kr

Værket er indrammet med egetræsramme, ART-glass og afstandsliste. Selve brodericollagen måler 29 x 31 cm. Værket måler indrammet 40 x 38 cm.


Let’s Celebrate Diversity

Broderi og papir.

Alle de her glade damer minder mig om min mormor, som altid havde en sirligt foldet regnhætte med i håndtasken. Regnhætten blev taget frem og foldet ud og sat over permanenten, når det regnede. Så holdt frisuren. Hun var ikke den eneste, som brugte regnhætte.
Titlen og de lyserøde hjerter er en hyldest til de mange græsrodsbevægelser, som har en vigtig betydning i vores samfund og nye strømninger.

Fotografiet er oprindeligt fra Prinsesse Anne Marie og Kong Konstantins forlovelse i 1950’erne.

Pris: 5000

Indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Målene inklusiv ramme: 49 x 47  cm. Selve værket uden ramme: 39 x 37 cm.


The Blue Bird Taught Them how to Fly

Broderi og papir. Værket hænger hos NR4, Jægergårdsgade 51, Aarhus C

Broderi på gymnastikbillede fra 1950’erne.
Har mennesket ikke altid haft en drøm om at kunne flyve frit som fuglen? Her er der undervisning i flyvningens lethed og magi. Se godt på fuglen og gør bare det samme som den, så kan du flyve. Sværere er det ik’. Man skal altid bevare sine drømme!

Håndskrifter og gamle ord er sjove at samle på. ’Behændighedsøvelse’ og ‘gør megen Lykke’  bruger du det ord og den vending? Hvad betyder behændighedsøvelse egentlig?

Pris: 4000 kr

Indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Selve værket måler ? cm og med ramme er målene ? cm. Værket findes ikke som tryk.


Mary was a Perfect Decorated Soldier

Broderi og papir

Dansk soldat som for arbejdede for Royal Air Force under 2. Verdenskrig. Udpræget 40’er stil med både frisurer, møbler og udtryk. Hun er dekoreret med artdeco-inspireret korsstingsbroderi.  Inspirationen har jeg hentet i tapeter fra 40’erne.

Collagen kommer ikke som tryk.

Pris: 3500 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort træsramme, afstandsliste  samt ART-glass. Værket måler indrammet 45 x 38 cm, og selve broderi-collagen måler 27 x 35 cm.


Peter, The Great Collector of Rarities

Broderi og papir

Royale mælkebøtter i kongelige omgivelser! Tekst følger…

Pris: 4000 kr

Værket er indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Værk inklusiv ramme: 36 x 40 cm. Selve værket måler 26 x 30 cm.


On a Cloudy Day They Found a Miracle

Broderi og papir

Bombet etageejendom i Tyskland under 2. Verdenskrig. Fotografiet trækker lige linjer til krigen i Ukraine og alle de billeder, man dagligt ser i nyhederne med udbrændte beboelsesejendomme. Det er forfærdeligt og endnu en gentagelse af krigens rædsler.

Den røde valmue er hentet fra skyttegravene under 1. Verdenskrig, hvor det var den eneste blomst, som blomstrede trods granater, mudder og bomberegn. Her er den sat ind sammen med fine insekter med et håb om mirakler i Ukraine.

Pris: 3500
Indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Billedet måler inkl. ramme: 43 x 35 cm


Ernest and Patricia Couldn’t Find a Peaceful Place

Broderi og papir – Værket hænger hos Designer Zoo, Vesterbrogade, København

Broderi, akryl og papir

Med udgangspunkt i grønne udklip sat op med bogsider tager broderiet sin begyndelse inspireret af gamle korsstingsbilleder. Disse billeder har været umoderne længe, men får her nyt liv sat sammen med papir. Fortællingen er inspireret af klimadebatten med fokus på flytrafik og det fakta, at mennesket fylder mere og mere, så den vilde natur ikke har plads. Ernest and Patricia søger tosomhed, men det er umuligt at finde en grøn plet uden menneskelig indblanding.

Pris: 5000 kr

Værket er indrammet med bladgrøn baggrund og ramme. Værket måler 49 x 59 cm indrammet. Selve collagen måler 38 x 48 cm. Værket findes som giclée-tryk.


Johnny and Lucy had a Colorful Marriage

Broderi og papir

Jive er den nye smarte dans i 1946. Billedet er fundet i et blad fra 1946. Jeg faldt for vinklen og bevægelsen i billedet sat sammen med ansigterne og dansernes tøj. Der ses tydeligt oven på en verdenskrig.

De broderede firkanter er grafiske og farverige og giver rytme og bevægelse til fotografiet. Jeg har bevaret papirets afrevne kanter og misfarvninger,  så papirets og billedets skrøbelighed fornemmes.

Værket er indrammet med egetræsramme.

Pris: 3500 kr

Værket måler indrammet ca 38 x 31 cm. Selve brodericollagen måler ca 32 x 24 cm. Billedet findes som giclée-tryk.


When my Thoughts are Gentle

Broderi- og papircollage. Hænger hos Designer Zoo, Vesterbrogade i København.

Mine tanker kan gå mange veje. Nogle dage er de negative, hvilket har indvirken på humøret. Men der findes også dage, hvor tankerne er flyvende, lette og milde, og det er dette værk et billede på: Milde og lette tanker i douce farver afbildet med bløde former.

Broderiet er lange, frie string, som lægger sig tæt op ad hinanden, så de bliver til en tekstilflade sat op på det mørke og skrøbelige papir.

Selve værket måler 28 x 23 cm. Farverne er orange, lyserød, let pink og svag gul. Værket er indrammet i hvid ramme med ART-glass. Hele værket måler 32 x 37 cm.

Pris: 4000 kr


True Colors

Broderi og papir

På vej…


True Colors

Broderi og papir

Broderi på s/h-foto af grib fundet i en naturbog fra 1909, som lover virkelige billeder af dyr, som aldrig set før. Fantastisk fugl klædt i nuancer af lyserød siddende på grønne klipper.

Pris: 4000 kr – reserveret

Broderi-collagen er indrammet i eg med afstandsliste og ART-glass. Måler med ramme 43 x 35 cm.


Every Wednesday They met in the Basement at 7 pm

Broderi, akryl og papir

Et af mine første broderiværker hvor der øves forskellige stingtyper på mændenes jakker. Titlen fortæller, at mændene mødes hver onsdag i syklubben, hvor de broderer. Værket er monteret på blå baggrund malet,  limet og syet sammen.

Pris: 3500 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort ramme og baggrund. Værket måler 43 x 53 med ramme. Selve broderi-collagen måler 42 x 32 cm.


Royal Animals

Papir og akryl

Collage med papirklip og akrylfarve. Farveholdningen er rød og grøn. Der er udsmykkede og sammensatte dyr sat ind på kvindens skulder  samt i håret.

Pris: FØR: 3000 kr – NU: 1000 kr

Værket er indrammet med almindeligt glas, sort træramme og afstandsliste.  Indrammet måler værket 65 x 56 cm. Uden ramme måler collagen 50 x 42 cm.