Originale værker

Her finder du mine originale broderi-collager. Jeg broderer i gamle billeder og udklip fra typisk 40’erne og 50’erne. Når broderiet er afsluttet, monteres det på en baggrund – ofte med akrylfarver, papirklip og andre udklip. Arbejdet i lag-på-lag gør det teknisk muligt at sy i papiret. Hvert værk er en fortælling, hvor titlen er en ledetråd. Udgangspunktet er altid et fotografi eller en tekst, som jeg gør aktuel og nutidig med mit broderi. Alt er håndarbejde med traditionelle broderisting. Broderi tager tid, og det er fantastisk.
EvaC-Art = SLOW Art

Hvis du er nysgerrig på et værk, kan du kontakte mig på Messenger, Facebook eller DM på Instagram. Du er også altid velkommen til at skrive en sms på 2926 8740 eller til at komme forbi mit værksted i Silkeborg. 

Alle origianale værker er professionelt indrammede med afstandsliste og ARTglass. ARTglass filtrerer 70% af uv-lyset fra og har minimal refleksion. Glasset gengiver derfor værket i meget høj klarhed. Afstandslisten løfter glasset fra værket.

Indrammede værker er svære at sende. Glas og ramme kan tage skade under transporten. Forsendelse kan dog lade sig gøre. Prisen på forsendelse oplyses gerne på forespørgsel. Forsendelse er på eget ansvar.


The New Dress had No Importance to Margot

Broderi, akryl og papir

Æstetisk grøn fortælling om skønheden i blomster, blade og insekter, som jeg ofte kopierer over i broderimønstre.

Pris: 4000 kr

Værket er indrammet med egetræsramme, ART-glass og afstandsliste. Selve brodericollagen måler 29 x 31 cm. Værket måler indrammet 40 x 38 cm.


Lykken er derude

Broderi og papir – hænger ved Nr4, Jægergårdsgade, Aarhus.

Fotografiet med kvinden er fra 1946 og er taget i en udbombet by i Europa efter 2. Verdenskrig. Kvinden står i et interimistisk køkken udenfor og laver mad over bål i en tønde. Det må have været et hårdt og opslidende arbejde at stå og tilberede mad under disse vilkår. Livet var hårdt under disse omstændigheder. Min broderede frø er hentet i eventyret og tilføjer håb og drømme. Det mørke bybillede i ruiner har også fået en blomst, som trækker natur ind i billedet.

Det afrevne og tilfældige papir giver et modspil til det præcise og sirlige broderi.

Pris: 4000 kr

Værket måler inkl ramme 38 x 31 cm, og selve værket måler 22 x 28 cm. Værket er med ART-glass og afstandsliste.


Larry Brought Wildflower to the Town

Broderi og papir

Vild valmue på vej til byen på soldatens hestevogn år 1945. Valmuen er et symbol på 1. verdenskrig. Det var den eneste blomst, som dukkede frem og kunne klare skærene i skyttegravene. I dag er der valmuemarker steder, hvor der var skyttegrave under 1. verdenskrig.

Valmuen her er også et symbol på alle de vilde blomster, som mangler i vores monokulturelle landskaber.

Pris: 5000 kr

Indrammet med sort træramme, afstandsliste og ART-glass. Selve værket måler 37 x 29 cm og med ramme er målene 39 x 47 cm. Værket findes ikke som giclée-tryk.


Mary was a Perfect Decorated Soldier

Broderi og papir

Dansk soldat som for arbejdede for Royal Air Force under 2. Verdenskrig. Udpræget 40’er stil med både frisurer, møbler og udtryk. Hun er dekoreret med artdeco-inspireret korsstingsbroderi.  Inspirationen har jeg hentet i tapeter fra 40’erne.

Collagen kommer ikke som tryk.

Pris: 3500 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort træsramme, afstandsliste  samt ART-glass. Værket måler indrammet 45 x 38 cm, og selve broderi-collagen måler 27 x 35 cm.


There was Only One Hairdresser in Town

Broderi og papir

Egentligt mest for sjov! De tre kvinder med badehætter inviterede til sjove, farvede frisurer i forskellige sting. Krøller, curlers og føn sat sammen med en skrap hårfarve, det er da klædeligt ik’?

I collagen finder man sirlige gamle håndskrifter skrevet med fyldepen helt tilbage fra 1925.

Pris: SOLGT

Værket er indrammet med egetræsramme, afstandsliste og ART-glass. Selve originalen måler 33 x 26 cm og med ramme er målene 35 x 42 cm. Billedet findes ikke som tryk.


When my Thoughts are Gentle

Broderi- og papircollage

Mine tanker kan gå mange veje. Nogle dage er de negative, hvilket har indvirken på humøret. Men der findes også dage, hvor tankerne er flyvende, lette og milde, og det er dette værk et billede på: Milde og lette tanker i douce farver afbildet med bløde former.

Broderiet er lange, frie string, som lægger sig tæt op ad hinanden, så de bliver til en tekstilflade sat op på det mørke og skrøbelige papir.

Selve værket måler 28 x 23 cm. Farverne er orange, lyserød, let pink og svag gul. Værket er indrammet i hvid ramme med ART-glass. Hele værket måler 32 x 37 cm.

Pris: 4000 kr


The Day Paul Found a Lost HEART

Broderi og papir – Værket hænger hos Designer Zoo, Vesterbrogade, København

Kvinden er fri som fuglen. Manden til venstre får øje på kvinden gennem broderiet, og han taber sit hjerte til hende. Broderiet er et klassisk korsstingsbroderi til pudevår hentet i et blad om håndarbejde fra 1902.

Den sirlige brodericollage er limet op på et slidt bogomslag. Den slidte gaze og de løse tråde giver modspil til det præcise broderi. Samtidig vidner bogryggen med gaze og løse tråde om bogbinderhåndværket.

Pris: 3500 kr

Ramme og baggrund er støvet, lys grøn. Værket måler indrammet 39 x 35 cm, mens selve broderi-collagen måler 22 x 25,5 cm. Værket findes også som giclée-tryk.


When Ruth’s Beauty Became Vintage

Broderi og papir

Broderi-collage inspireret af det klassiske portræt i guldramme. Rammen er opbygget af papir og syet fast til portrættet med guldtråd. Titlen og sommerfuglene henviser til skønhedens forgængelighed. Sommerfugle har en skønhed og lethed, som forsvinder efter en sommer. ‘Vintage’ i titlen er en hentydning til, at alder både kan være skønt og trendy. Kvinden er gjort nutidig med tatoveringer. Tatoveringerne er inspireret af et hattemønster  fra 30’erne.

Pris: 6000 kr

Værket måler indrammet 48 x 42 x 5 cm. Billedet er dybt. Selve broderi-collagen måler 33 x 30 x 3 cm. Værket findes som giclée-tryk.


Ernest and Patricia Couldn’t Find a Peaceful Place

Broderi, akryl og papir

Med udgangspunkt i grønne udklip sat op med bogsider tager broderiet sin begyndelse inspireret af gamle korsstingsbilleder. Disse billeder har været umoderne længe, men får her nyt liv sat sammen med papir. Fortællingen er inspireret af klimadebatten med fokus på flytrafik og det fakta, at mennesket fylder mere og mere, så den vilde natur ikke har plads. Ernest and Patricia søger tosomhed, men det er umuligt at finde en grøn plet uden menneskelig indblanding.

Pris: 5000 kr

Værket er indrammet med bladgrøn baggrund og ramme. Værket måler 49 x 59 cm indrammet. Selve collagen måler 38 x 48 cm. Værket findes som giclée-tryk.


Johnny and Lucy had a Colorful Marriage

Broderi og papir – Hænger ved Designer Zoo, Vesterbrogade, København

Jive er den nye smarte dans i 1946. Billedet er fundet i et blad fra 1946. Jeg faldt for vinklen og bevægelsen i billedet sat sammen med ansigterne og dansernes tøj. Der ses tydeligt oven på en verdenskrig.

De broderede firkanter er grafiske og farverige og giver rytme og bevægelse til fotografiet. Jeg har bevaret papirets afrevne kanter og misfarvninger,  så papirets og billedets skrøbelighed fornemmes.

Værket er indrammet med egetræsramme.

Pris: 3500 kr

Værket måler indrammet ca 38 x 31 cm. Selve brodericollagen måler ca 32 x 24 cm. Billedet findes som giclée-tryk.


Every Wednesday They met in the Basement at 7 pm

Broderi, akryl og papir

Et af mine første broderiværker hvor der øves forskellige stingtyper på mændenes jakker. Titlen fortæller, at mændene mødes hver onsdag i syklubben, hvor de broderer. Værket er monteret på blå baggrund malet,  limet og syet sammen.

Pris: 3500 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort ramme og baggrund. Værket måler 43 x 53 med ramme. Selve broderi-collagen måler 42 x 32 cm.


How Many Followers do You Have?

Broderi, akryl og papir

To militærfolk bliver blødt op med korssting og blomster Der leges med ordet ‘followers’: Militæret har brug for ‘følgere’ til at erobre. I vores tid har influencers brug for ‘følgere’ til at erobre opmærksomhed.

Broderiet er monteret på bogomslag med akrylfarve.

Pris: SOLGT

Værket måler 30 x 37 cm indrammet, selve broderi-collagen måler 24 x 31 cm.


Royal Animals

Papir og akryl

Collage med papirklip og akrylfarve. Farveholdningen er rød og grøn. Der er udsmykkede og sammensatte dyr sat ind på kvindens skulder  samt i håret.

Pris: FØR: 4000 kr – NU: 1500 kr

Værket er indrammet med almindeligt glas, sort træramme og afstandsliste.  Indrammet måler værket 65 x 56 cm. Uden ramme måler collagen 50 x 42 cm.


Mrs. Smith Was So Impressed by her New Son-In-Law

Broderi og papir

Ovnstegt torskehale med grøntsager. Madbillede fra Familie Journalen 1964. Mrs. Smith er imponeret over sin svigersøn, som er en ørn i køkkenet. Men hvem er hendes svigersøn, og hvem tør være hendes svigersøn? Det er op til beskueren.

Collagen er et tidsbillede på gamle opskrifter og madretter, som vi slet ikke kender i dag og sikkert heller ikke har lyst til at spise.

Pris: 3000

Ramme og baggrund er støvet lys blå. Indrammet måler værket  40 x 34 cm. Selve broderi-collagen måler  23 x 27 cm. Værket findes også som giclée-tryk.