Originale værker

Her finder du mine originale broderi-collager. Jeg broderer i billeder og udklip, efter de er limet op på akvarelpapir. Når broderiet er afsluttet, monteres det på en baggrund sammen med akrylfarver, papirklip og andre udklip. Alt er håndarbejde med traditionelle broderisting og papirklip. Hvert værk er en fortælling, hvor titlen er en ledetråd. Udgangspunktet er altid et fotografi eller en tekst, som jeg gør aktuel og nutid med mit broderi. 

Hvis du er nysgerrig på et værk, kan du kontakte mig på messenger via Facebook eller DM på Instagram. Du er også altid velkommen til at skrive en sms på 2926 8740 eller til at komme forbi mit lille værksted i Silkeborg. Alle værkerne er professionelt indrammede med ARTglass. ARTglass filtrerer 70% af uv-lyset fra og har minimal refleksion. Glasset gengiver derfor værket i meget høj klarhed.

Forsendelse kan være lidt svær med indrammede værker med glas. Glasset kan tage skade under transporten, men det kan lade sig gøre, og prisen på forsendelse oplyses gerne på forespørgsel. Forsendelse er på eget ansvar.


The Day Angela came to Town to give Away LOVE

Fotografiet er fra 1953 og er taget i det tidligere Øst Berlin. Oprindeligt står folk i kø efter appelsiner, som var en luksus. I min fortælling står menneske i kø efter kærlighed og omsorg, og englen Angela deler ud. I dag ville man aldrig stå i kø for appelsiner. Man smider måske endda appelsiner ud, fordi man har købt for mange og de er blevet dårlige. Inspirationen til kærlighed og omsorg er hentet i vores nutid præget af individualisme.

Pris: SOLGT

Broderi-collagen er indrammet med afstandsliste, så glasset ikke rører selve værket. Ramme og baggrund er støvet gammelrosa. Indrammet måler værket 48 x 39 cm. Selve værket måler 36 x 27 cm.

Værket findes også som giclée-tryk.


The Day Paul Found a Lost HEART

Broderi-collage limet op på slidt bogomslag. Dette gamle bogomslag viser bogbinderenshåndværk. Man kan se gazen fra bogryggen, læderet på omslaget og trådene, som har holdt siderne sammen med bogryggen. Bogen er godt slidt og falmet. Den er taget ned af reolen og læst mange gange.

Broderiet er et klassisk korsstingsbroderi inspireret af et mønster til et pudevår fra 1902. Manden til venstre får øje på kvinden gennem det klassiske broderi.

Pris: 5500 kr

Værket er indrammet med afstandsliste, så glasset ikke rører selve værket. Farven på ramme og baggrund er støvet lysgrøn. Billedet måler indrammet 39 x 35 cm. Selve værket monteret på bogomslaget måler 22 x 25,5 cm.

Værket kommer som giclée-tryk i str. 30 x 40 cm


A Heart Needs Care from Insects

Broderi-collage på artikel fra 50’erne om et nyt fantastisk røntgenapparat, som kan gennemlyse børns hjerter og vise eventuelle hjertesygdomme. Min fortælling er, at ‘syge’ hjerter anno 2019 mangler ro, omsorg og kærlighed og skal passes på samme måde, som insekter og træer bestøver og passer frugten på grenen. Derfor er hjertet broderet op som en frugt på æblegrene med bestøvende insekter flyvende omkring.

Pris: 7500 kr

Collagen er indrammet med afstandsliste, så glasset ikke rører værket. Farve på baggrund og ramme er sort.


When Ruth’s Beauty became Vintage

Broderi-collage inspireret af det klassiske portræt i guldramme. Rammen er opbygget af papir og syet fast til portrættet med guldtråd. Titlen henviser til skønhedens forgængelig. Sommerfuglene symboliserer forgængligheden. De ejer en skønhed og lethed, som forsvinder efter en sommer. ‘Vintage’ i titlen er en hentydning til, at alder både er skønt og trendy. Kvinden er gjort nutidig med tatoveringer. Tatoveringerne er inspireret af et hattemønster, jeg så i en film, som foregik i 30’erne.

Pris: 6500 kr

Værket er indrammet med afstandsliste, så papirrammen får sit eget rum bag glasset. Baggrund og træramme er hvid. Værket måler indrammet 48 x 42 x 5 cm. Billedet er dybt. Selve broderi-collagen med papirrammen måler 33 x 30 x 3 cm.

Værket findes som giclée-tryk.


Was it Vandalism, that Jolene had a Colorful Day?

Broderet graffiti på en bilreklame fra 1952. Reklamen emmer af Great Britain og engelsk herskabelighed med en flot vogn, et adeligt gods, en nydelig kvinde samt et stort haveanlæg med statuer. Via broderet graffiti trækker jeg bogstaveligtalt tråde op til nutidens England med forskellige statements fra 50’erne op til 00’erne: Læderjakkerne, Punkbevægelsen, Anarkisme og endelig #Brexit. Titlen diskuterer, om graffiti egentlig er hærværk?

Pris: SOLGT

Broderi-collagen er indrammet med  afstandsliste og egetræsramme. Afstandslisten løfter glasset, så det ikke er i berøring med selve værket. Indrammet måler værket 55 x 44 cm. Selve broderi-collagen måler 47 x 32 cm.

Værket findes som giclée-tryk.


Ernest and Patricia couldn’t Find a Peaceful Place

Broderi-collagen er med udgangspunkt i grønne udklip fra et haveblad sat op med akrylmalede bogsider. Tanken er at fortsætte det grønne fotografi over i et broderi. Golfspillerne er fra et blad årgang 1952. Jeg er inspireret af gamle korsstingssbilleder, som jeg husker fra væggene hos mine bedsteforældre. De havde billeder på væggen lavet med korssting. Det har været umoderne længe, men her tager jeg det op igen sammen med papir.

Min fortælling i collagen er inspireret af klimadebatten med fokus på flytrafik, men også det sørgelige fakta at mennesket fylder mere og mere, så den vilde natur ikke har plads. Ernest and Patricia søger tosomhed, men det er umuligt at finde en grøn plet uden der har været menneskelig indblanding.

Pris: 7500 kr

Værket er indrammet med bladgrøn baggrund og ramme. Der er afstandsliste, så glasset ikke rører selve værket. Værket måler 49 x 59 cm indrammet. Selve collagen måler 38 x 48 cm.

Værket findes som giclée-tryk.


Every Wednesday They met in the Basement at 7 pm

Titlen fortæller, at disse mænd mødes hver onsdag i syklubben, hvor de broderer. Det er min baggrund for broderiet i denne collage.

Pris: 5500 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort træsramme og sort baggrund. Værket har  afstandsliste, så glasset ikke rører ved selve værket.


How many Followers do You Have?

To hærførere fra 2. Verdenskrig. Jeg leger med det engelske ord ‘follower’: Hærførere har brug for ‘følgere’ til at gå i krig. I vores tid ønsker Influencers så mange ‘følgere’ som muligt.

Broderi-collage monteret på bogomslag med akrylfarve.
Pris: 4500 kr

Indrammet i egetræsramme med afstandsliste, så glasset ikke rører selve værket.


Anne was Tickling Peter’s Thoughts

Broderi-collage på lakeret collagebaggrund af gule udklip fra helt nye blade. Dette giver en skarp kontrast til kvinden i s/h broderet op med tatoveringer, bh og tøj. Kvinden er monteret i brudstykker som et billede på Peters tanker og drømme.

Pris: 4500 kr

Indrammet i hvid passepartout med sort træramme.


Susie Never came Back From her Last Trip

Hvorfor kom Susie ikke tilbage? Forsvandt hun i naturens skønhed? Er hun i en sky af afblomstrede mælkebøtter?

Broderi på rød collagebaggrund.

Pris: 4500 kr

Indrammet med sort træramme og afstandsliste, så glasset er hævet over selve værket.


Happy Wife, Happy Life

Fotografiet af bilen og de to kvinder er fra 1960’erne. Den klassiske og skønne Volvo Amazon har fået flammer og liv, så den skiller sig ud fra det oprindelige ‘ordentlige’ foto. Broderiet er inspireret af det amerikanske slogan “Happy Wife, Happy Life”: Er hustruen glad og tilfreds, bliver ægtemanden det også. Her er kvinderne glade og tilfredse, for de shopper-amok, og manden har den fede bil.

Som alle mine broderi-collager er denne også bygget op lag-på-lag. Lagene symboliserer historiens mange lag, som vi hviler/står på. Det øverste lag er mit broderi, som symboliserer det historiske lag, vi er en del af. Mellem lagene på denne collage er der håndskrifter fra en gammel notesbog også fra 60’erne. Jeg holder meget af håndens arbejde og elsker gamle sirlige håndskrifter.

Pris: 5500 kr

Broderi-collagen er indrammet med sort træsramme. Værket har  afstandsliste, så glasset ikke rører ved selve værket.


Royal Animals

Collage med papirklip og akrylfarve. Farveholdningen er rød og grøn. Der er udsmykkede og sammensatte dyr sat ind på kvindens skulder  samt i håret.

Pris: 5000 kr – NEDSAT: 2000 kr

Værket er indrammet med almindeligt glas, sort træramme og afstandsliste, så glasset ikke rører selve værket.


That Day Sophia had some Creepy Thoughts – it felt Nice

The Definition of Insanity III